Breng eens een bezoekje aan Hall of Belfry

Breng eens een bezoekje aan Hall of Belfry

Een van de dingen waardoor Oudenaarde zo ontzettend bekend is geworden is het Stadhuis. Het is een kenmerkend voorbeeld van de Brabantse laatgotiek. Wat meteen opvalt aan dit gebouw is dat het zuivere verhoudingen heeft.

Het is dan ook niet voor niets dat Hall of Belfry op de UNSCO-werelderfgoedlijst staat. Tot 1525 stond er op de plaats van dit gebouw een schepengebouw. Dit gebouw was echter in een dusdanig slechte staat dat het dringend vernieuwd moest worden.

De Brusselse bouwmeester Hendrik van Pede heeft dit gebouw tussen 1526 en 1536 omgetoverd in het prachtige stadhuis zoals wij dit nu kennen. Omdat dit gebouw omgeven is door de Ardennen lijkt het zo uit een prentenboek te komen.

Meer dan alleen maar een stadhuis

Veel inwoners van Oudenaarde geven dit gebouw een speciaal plekje in hun hart. Iedereen komt hier zeker een maal in zijn of haar leven. Het is de plaats waar gefeest wordt en waar huwelijken worden gesloten.

Wanneer je als toerist Oudenaarde bezoekt is het zeker aan te raden om dit bijzondere gebouw een bezoekje te brengen. Zeker omdat er binnen in het gebouw het MOU-museum is gevestigd. Dit bekende kunstmuseum toont prachtige wandkleden en een grote collectie edelsmeedkunst.

Wanneer je door het Stadhuis loopt, valt het verschil tussen de diverse zalen op. In iedere zaal heerst een totaal andere sfeer. In de schepenzaal bevindt zich een aantal koninklijke portretten. Om historische muurschilderingen te bewonderen moet je in de Volkszaal zijn.

Wanneer je in de voogdenkamer komt, vind je daar een groot aantal archiefkasten uit de 18e eeuw. Ook is er een weegkamer, een kapel en nog een groot aantal andere zalen die het bewonderen meer dan waard zijn.

MEER TE WETEN KOMEN

Brouwerij Liefmans

Begijnhof

Lady of Pamele